fredag den 9. september 2016
Gulerodsbrud
Jeg har lavet gulerodsbrud efter opskriften fra Claus Meyer. Jeg har nævnt dem før her på bloggen og nu er det vist på sin plads at komme med opskriften.
50 gram gær
5 dl lunkent vand
300 gram sigtemel
700-800 gram hvedemel
75 gram rørsukker
15 gram havsalt
75 gram blødt smør
2 æg
150 gram solsikkekerner
4 gulerødder, skrællede og groft revet.
Hæld det lunkne vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sigtemel, hvedemel, sukker og salt - ælt det sammen med røremaskine eller på køkkenbordet. Ælt så det bløde smør ind i denen. Ælt den i 6-8 min, så den er godt gennemarbejdet og det bliver til en god og smidig dej. Lad dejen ligge og hæve på et melet køkkenbord, med et klæde over, i ca. 1 time. Lav en fordybning i midten af dejen, slå æggene ud i fordybningen og pisk dem let sammen med en gaffel. Kom solsikkekerner og de revne gulerødder ned til æggene. Folddejen sammen til en stor bolle og brug en kniv eller en metalskraber til at hakke dejen i småstykker med. Sørg for hele tiden at samle æggene op og ind i dejen. Dejen skal ikke være jævn, men bare sammenhængende a la en stor hakkebøf. Når dejen er hakket helt i småstykker, deles den i 12-15 klatter, osm forsigtigt løftes med en metalskraber eller lign over på bageplader med bagepapir. De hæver endnu en time og baget så ved 220 grader i ca 12-15 min.
De kan spises friske eller fryses og opvarmes i ovn, inden de spises.
Velbekomme !
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar