onsdag den 21. marts 2018

Tapasaften med gode venner


Fredag aften havde vi inviteret gode venner til en gang TAPAS hos os. Vi er blevet lidt vilde med det koncept, da man kan lave det hele klar inden gæsterne ankommer og så bare nyde aftenen. Opskriften på de hjemmelavede rugbrød, flute, aioli, pesto og rødløgsmarmelade kommer nedenunder når jeg får dem lagt ind. 





Hjemmelavede flute lavet med en surdejsvælling:

Surdej (laves dagen før du skal bruge flutene)
10 gr gær (jeg bruger tørgær)
4 dl lunkent vand
250 gr hvedemel

Dej:
2 dl lunkent vand
20 gr salt
750 gr mel( her må gerne blandes med fuldkornshvedemel, durum og/eller alm hvedemel)

Lav en surdejsvælling af gær, vand og mel, og stil det ved stuetemperatur i ca 24 timer.

Bland det resterende vand, salt og mel i og ælt det grundigt. Stil dejen til hævning i ca 4 timer. 

Dejen hældes ud på et meldrysset bord og skæres ud til 4 lange flutes. De lægges på en særlig "fluteform" eller på en bageplade. Her efterhæver de i 45 min.
De snittes på langs med en skarp kniv eller baberblad og pensles med et sammenpisket æg (alt detter er kun for et syns skyld og kan sagtens udelades for at skabe et mere ruskikt udtryk).
Bag brødene ved ca 260 grader i ca 12-15 min. 





1 kommentar:

  1. Og hvor smagte det bare godt!!
    TAK for god mad - og rigtig hyggeligt selskab!!
    Kh Kirsten

    SvarSlet