Disse æblemuffins med kanel er til dels "hjemmekomponerede"...
Kan også varieres med andre bær, end her hvor jeg har brugt blåbær i halvdelen og æble/kanelsukker i resten.
Dem med æble/kanel er helt klart favoritten!
Opskriften kommer her:
250 gr. hvedemel.
250 gr. hvedemel.
50 gr. smør
300 gr. sukker
3 æg
3 tsk. bagepulver
1tsk vanillesukker
2 dl mælk
Fyld: blåbær, æble/kanelsukker eller anden frugt eller bær
Fyld: blåbær, æble/kanelsukker eller anden frugt eller bær
Æg og sukker piskes til en tyk masse.
Mel, bagepulver og vanillesukker blandes sammen og vendes forsigtigt i den piskede masse.
Mælk og fedtstof koges op og blandes forsigtigt i massen.
Kom nu dejen i muffinforme.
Vær opmærksom på at de kommes i faste forme eller puttes i papirformat og sættes i en metal muffinforme (se billede), -dejen er ret flydende og vil ellers vælte ud.....
Vær opmærksom på at de kommes i faste forme eller puttes i papirformat og sættes i en metal muffinforme (se billede), -dejen er ret flydende og vil ellers vælte ud.....
Nu kommes det ønskede fyld i og bages ca 20 min ved 200 grader
![]() |
Her ses metalformen med de 12 huller, som de tynde muffinsforme sættes ned i, for at holde på faconen |
![]() |
Friske blåbær |
![]() |
Uhm -friskbagte muffins til kaffen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar